:: once upon a time ::



tiba-tiba teringat zaman sekolah.uhhh. sangat best.

sekolah rendah. sangat menarik.main main dan terus bermain. jangan tak taw, sampai darjah 3 aku pakai skirt taw.hehhe. what the la kan. zaman tu mini skirt agak feymes. yang sangat tak tahan bila masuk darjah 4, pakai bj kurung terus pakai tudung ( mungkinkah diberi hidayah?haha )


masa darjah 2. dapat no 2. hari anugerah cemerlang~sangat skema dan baik.hehe.masa ni pakai bj krung sebab nak amik hadiah.haha


after upsr, masuk sek sultanah asma. frankly speaking, x selesa bersekolah d situ. entah la.maybe sebab style diorg yg cam elit plus standard diorg yg x menepati standard ak ( hhahaha.double meaning taw )...aku tak layak bersekolah di situ. arakiannya, tatkala aku menerima utusan dari MARA kata dapat masuk MRSM Chenderoh ( masa tu nama dia chenderoh, after a year tukar Lenggong ...sebab tukar maybe sebab diorg tersalah letak nama Chenderoh kot ) sangat la hepi. even masa tu muda lagi..hehehe. teruja beb nak masuk hostel.dengan rasa excited nya g telepon abah yang tyme tu outstation

aku : abah, org dapat MRSM!
abah : tahniah. bila daftar?

ehh.abah ni tak tanya pon aku nak masuk ke tak nak..hurmmm.

aku : 4 april
abah :abah tak habis outstation lagi. nanti abah telefon pengetua mrsm tu. bagi no tel.inta tangguh daftar
aku : ok

terkebil-kebil.kena masuk la?

mula-mula masuk,hehe. tiga malam berturut2 nanges. sayu dan syahdu.mana tak nye. cuba bayang la kan. masa tu umur baru 13 thn, dah kena hantar sek asrama yg dalam hutan. lenggong tu betol2 kat hulu perak.no public phone!!!!!!!!oh my. macam nak gugur jantung.
dahla handphone x leh bawa (tapi kalau bole, macam aku tak kan ada je ). alor setar ke lenggong macam alor setar ke tg malim la.huhu.jauh beb. dah la sebulan sekali je boleh balik.

tapi dah lama2 dah berjaya mengadaptkan diri.sampai dah form 5 berbagai denda kat sekolah tu merasa;

  • siram pokok depan dewan - sebab balik dari overnight outing lebey pukul7 petang
  • semabahyang atas tar jalan tanpa sejadah berjemaah - tak turun sembhyang jemaah subuh kat surau ( tengah sembhyang kan,terdengar dialog2 seperti berikut;
"auww.."
"sakitnya..."
"adoi.."

haha.kompem bercerai jemaah tu kan .

  • baring atas tar depan dewan menghadap padang sekolah ( tyme riadah. bygkan budak laki tgh ramai main bola ) - sebab felo mengamuk. entah sebab apa. dah lupa..hehehe
  • kena tahan prep dari pukul 830 pagi smapai 530 ptg hari minggu - huh. yang ni macam nak gila sebab kena paksa baca buku. sebab kena denda , tak turun prep petang..tertido.haha

graduation day time form 5. cuba teka yg mana aku??uuu~~~~

apabila dikenang balik, hurm byk juga la perkara lain yang aku buat.tp penat nak tulis. haha. moral of the story, x bes je dok hostel kalau tak kena denda.. (hahaha. x nak ngaku agak nakal pada zaman dahulu )

6 comments:

nopx brightside said...

ala,setakat gmbr ko tu..aku leh teka lah..hahaha..muka ko x byk berubah ok..yg blkg gne spec tu la..hahaha..:P

finGEr daNCe said...

haha
ak tetap macam princess barbiee kan?haha

k h a y said...

mek. ak pakai skirt smpi darjah 4 tau. pastu tudung pakai dpt hidayah mase drjh 5. ustazah ak ckp nnt jd isteri syaitan. jehehe...

alah ko tuh, ak kene dende lg trok dr kao ok. takat mende kecik2 tuh, biase je .. haha

Tajul said...

teringat gak zaman jadi student kat taiping dulu :)

finGEr daNCe said...

khay : tapi khay,ko kan syaitan dunia.muahahahhaha

finGEr daNCe said...

tajul : dulu mask taiping gak.tapi lari masuk lenggong balik sebab takt "maichael"

Post a Comment